Category: Cloud computing


Cloud Computing Predavanje FTN Novi Sad

Cloud Computing Predavanje FTN Novi Sad

Dana 13. marta novosadska kancelarija AIESEC-a je organizovala predavanja na temu Cloud Computing-a u okviru projekta IT Week.

Predavači su bili prosefor Milan Vidaković sa FTN Novi Sad, i moja malenkost Ivan Mojsilović. U nastavku pogledajte kratak izveštaj sa predavanja koje je bilo veoma uspešno sa preko 100 posetilaca.

Prvo predavanje sam održao ja sa temom Cloud Computing. Pokušao sam da što

Read More

Kakvu šansu Cloud ima kod nas?

Kakvu šansu Cloud ima kod nas?

Poslednjih dana piše se o Cloud Computing servisu koji će korisnicima omogućiti korišćenje virtuelne IT infrastrukture i ostvarivanje uštede u troškovima koji se odnose na informacione tehnologije (poznato je da se te uštede odnose na sve poslovne procese, ali nije to tema ovog posta). Ovaj servis nude Telekom Srbija a.d. i Coming Computer Engineering. Kako je tek nekoliko

Read More

Budućnost u oblacima (Cloud Computing)

Budućnost u oblacima (Cloud Computing)

Cloud Computing je relativno nov pojam. Iako “oblak” odavno predstavlja metaforu za internet, termin Cloud Computing u današnjem značenju prvi put je javno upotrebio Erik Šmit (Google), te davne 2006. godine...

Cloud je aktuelan koncept koji se upravo sada intenzivno razvija. Shodno tome, trpi kritike - donekle osnovane, ali često preterane. Mešaju se skepsa i finansijski interesi.

Read More

Switch to our mobile site